ES info@vallrovira.com

Tintín al Congo

Remi, Georges

Ref: 033576
Editorial: oventutuventud
Año: 1990
Ciudad: Barcelona
Medidas: 30.5 x 22.5 cm.
Paginación: 64 pp.
Edición: 9ª ed.
ISBN: 9788426108005
11.20€ Impuesto incluido Disponible

Tintín al Congo

En aquesta segona aventura de Tintín, el jove reporter belga i el seu fidel gos Milú viatgen al Congo Belga per fer un reportatge sobre la situació al país. Un cop allà, es veuen immersos en diverses aventures que inclouen trobades amb animals salvatges, conflictes amb tribus locals i l'enfrontament amb una xarxa de contraban de diamants dirigida pel gàngster nord-americà Al Capone.
Durant la seva estada, Tintín és rebut per una multitud de congolesos i contracta un noi local anomenat Coco per ajudar-lo en els seus viatges. Al llarg de la història, Tintín rescata Milú d'un cocodril, s'enfronta a un lleó i desbarata els plans d'un bruixot gelós anomenat Muganga, que conspira amb un polissó per desacreditar-lo. A més, Tintín descobreix una operació de contraban de diamants dirigida per Al Capone, que intenta eliminar-lo per evitar que interfereixi en els seus plans.
És important destacar que "Tintín al Congo", publicat originalment el 1931, reflecteix les actituds colonials i estereotips racials de l'època, cosa que ha generat controvèrsia en temps recents. Hergé mateix va reconèixer més tard que havia representat els africans segons els estereotips paternalistes burgesos del període, una interpretació que alguns lectors actuals poden trobar ofensiva.
A més, l'obra ha estat criticada per la seva representació de la caça d'animals salvatges, ja que Tintín mata diversos animals al llarg de la seva aventura, incloent-hi un ramat d'antílops, un mico (la pell del qual utilitza com a disfressa), una serp i un rinoceront, aquest últim amb dinamita.
Malgrat aquestes crítiques, "Tintín al Congo" continua sent una part important de la sèrie "Les aventures de Tintín" i ofereix una visió de les perspectives culturals i històriques de l'època en què va ser creat.

Cartoné il.lustrat

Estado de conservación: No especificado